Понеділок, 06.05.2024, 11:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Любицька ЗОШ І-ІІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Травень » 26 » «Добро починається з тебе»
16:44
«Добро починається з тебе»

     «Добре діло» проводилось  на території с. Любицького Новомиколаївського району Запорізької області, з метою вшанування героїв-земляків, дітей війни, людей похилого віку; учасників АТО та учасників бойових дій в Афганістані.

  Рій «Січовики»  разом з екозагоном "Скіф" виконували завдання по виявленню, впорядкуванню пам’ятників воїнів, які загинули в період  Другої Світової війни; запис свідчень дітей війни , учасників АТО, збір фотодокументів для доповнення історичних фактів до музейної документації «Чути стукіт серця з минулого». Займалися прибиранням та озелененням території паркової зони шкільного подвір´я.

     «Добре діло» Любицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів -  це систематичні спільні дії учнів, педагогів, батьків, органів місцевого самоврядування та громадських організацій протягом  2018-2019 навчального року.

  Добрі справи, здійснені школярами, показують їх патріотизм і вірність своїй державі. Відкритість, милосердя, бажання безкорисливо допомагати не тільки своїм рідним,  а й своїм співвітчизникам, заради  єдності Батьківщини, миру і спокою в кожній родині.  

   Учні ніколи не стоять  осторонь справ, які можуть  допомогти чи врятувати комусь життя.  В цьому році активно брали участь у зборі коштів для наших Новомиколаївських діток Шапаренка Ромчика і Шубного Русланчика. На даний момент продовжують надавати допомогу. Провели шкільний благодійний ярмарок: «На крилах надії», всі кошти благодійної акції були направлені на рахунок для лікування діток. Також намагаються  допомагати іншим  діткам, які потребують допомоги «..тільки відкривши серце іншим - ми будемо щасливими!».

    Кожен рік школярі беруть  участь у Всеукраїнських благодійних акціях: «Серце до серця», «Милосердя», метою яких є  збір коштів для лікування хворих діток.

   У вересні  був проведений «Тиждень милосердя та доброти», під час якого проведено наступні заходи:

  1. Акція «Підтримай вогонь доброти».
  2. Виховні години: «Доброта врятує світ» (1-4 класи), «Доброта починається з тебе» (5-8 класи).
  3. Уроки доброти (1-11 класи).
  4. У шкільній бібліотеці оформлено виставку літератури «Поговоримо про милосердя».
  5. Конкурс плакатів «Даруємо радість світу».
  6. Конкурс малюнків на асфальті: «Ми за мир!»
  7. Оформлено інформаційний куточок «Всі ми різні, але всі ми рівні».
  8. Перегляд відеороликів «Бумеранг добра».

 

«Добра справа кожного дня»

      Війна - така реальна, справжня  і жорстока. Це не просто відеоматеріал по телебаченню, не стаття в газеті чи мережі Інтернет – це все реалії нашого сьогодення. Лінія фронту, що тягнеться на Сході України, це межа між життям і смертю. У кривавих боях народжуються нові герої, люди, які сьогодні творять історію своїми героїчними вчинками, віддаючи життя за волю, незалежність, єдність свої держави.

        На жаль, і серед наших односельчан є така людина - це Комар В’ячеслав. Учні та вчителі небайдужі до чужого горя, тому підтримують зв'язок з його родиною, при необхідності намагаються допомогти. Хоча його і немає з нами, всі його пам’ятають. На різних шкільних заходах: «Біль душі і пам'ять серця», «Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячуємо!», «Повертайся живим!»,  «Хай буде мир на Україні, хай буде мир на всій землі» згадуємо нашого героя та інших, кого немає з нами, хвилиною мовчання. Постійними гостями таких заходів є учасники бойових дій Свиридов В.О. і Давидов Р.В.

      Добра справа – це ще й усмішка, добре слово, сказане комусь, яке зігріває серце, дарує надію. Тому у вересні та грудні 2018 року у школі були організовані акції «Лист пораненому», «Зігрій теплим словом». Учні 5-11 класів писали листи та вірші для військових на передовій,  а  молодші школярі малювали малюнки. А також були зібрані кошти, теплі речі, продукти харчування тривалого зберігання, прально-миючі засоби, засоби гігієни, перев’язочні матеріали, антисептики, протигрибкові , протизапальні препарати, засоби проти застуди, жарознижувальні, знеболюючі, мазі для суглобів та від болю в спині.

      У листопаді 2018 року була проведена акція по збору солодощів для воїнів АТО.

     Налагоджено тісні контакти із учнями-випускниками нашої школи, які знаходяться у зоні бойових дій.

     Також Рій школи провів  ще одну акцію «Великодній кошик» для воїнів АТО. Усі організовано принесли до школи продукти харчування (консервацію, крупи, цукерки, чай), учні намалювали привітальні листівки до Великодня та передали адресатам.

      До дня Перемоги кожного року учні вітають ветеранів війни, дітей війни вітальними листівками та квітами. Протягом року  підтримують зв'язок з ними та їх рідними: телефонують, питають про здоров’я, допомагають при необхідності.

     Сучасний громадянин України має бути добрим, чуйним, небайдужим до чужого горя. З метою формування саме цих якостей в школі проведено благодійну акцію по збору коштів на лікування ,  акцію по збору пластикових кришок та використаних батарейок. Активними учасниками були навіть наші найменші – учні 1 класу.

 

«Лиш та людина вічно жива, що творить добро…»

 

     Творячи добро, людина отримує надію, віру, що ведуть до любові, поваги до себе. Щороку, переймаючись станом довкілля, учні  абсолютно добровільно приєднуються до місячника по благоустрою території, зберігаючи частинку рідної природи для наших нащадків.

    Кожен рік школярі займаються озелененням території рідного села. У цьому році було висаджено 60  саджанців липи.

Переглядів: 230 | Додав: lub_school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031